اسکیزوفرنیا

اسکیزوفرنیا یکی از اختلالات روانی جدی و مزمن است که تأثیر عمیقی بر تفکر، احساسات، رفتار و واقعیت افراد مبتلا دارد. این اختلال ممکن است به طور واضح در دوران جوانی ظاهر شود و از آن زمان به طور مداوم پیشرفت کند. علائم و عوارض اسکیزوفرنیا متنوع هستند و می‌توانند به شکل مختلف در افراد بروز کنند:

  1. توهم‌زنی (دلخواه): افراد ممکن است دچار توهم هایی شوند که واقعیت ندارد. این توهم‌ ها می‌توانند شامل شنیدن صداها یا دیدن اشیاء و افرادی باشند که واقعیت ندارند.
  2. اندیشه‌پراکنی: افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا ممکن است اندیشه‌پراکنی داشته باشند، این اندیشه پراکنی به معنی ناتوانی در حفظ تمرکز و منطق در اندیشه و گفتار است که با پرخاش همراه است.
  3. علائم انحراف از واقعیت: در برخی مواقع تحمل واقعیت برای بسیاری از افراد سخت است. به همین دلیل افراد ممکن است با واقعیت ارتباط خود را از دست دهند و آنچه را که می خواهند را جایگزین واقعیت در ذهنشان می کنند. این انحراف می‌تواند به شکل شنیدن صدای اشیاء، تصور وقوع رخدادهای ناشناخته، و یا ادعای ارتباط با شخصیت‌های مشهور بروز کند.
  4. انقطاع از واقعیت اجتماعی و شخصی: فرد مبتلا ممکن است فرد شاد و پر انرژی باشد اما در روابط اجتماعی و ارتباطات شخصی منزوی شود و از تعامل با دیگران پرهیز کند.
  5. عوارض عاطفی و مشکلات در کار و تحصیل: بیمار ممکن است از تغییرات مزاجی ناشی از افکار و توهم ها رنج ببرند، از افسردگی تا افزایش هیجان‌زدهی. و در روابط عاطفی نیز رفتار های ضد و نقیض با پارتنر خود داشته باشد. همچنین این بیماری می‌تواند به عملکرد افراد در محیط کاری و تحصیلی آسیب بزند. تا حدی که تعادل روانی شخص بهم بخورد.

علت بیماری اسکیزوفرنیا هنوز مشخص نیست و ترکیبی از عوامل ژنتیکی ، محیطی و تجربه های تلخ در طول زندگی ممکن است در ظهور آن نقش داشته باشند. درمان این اختلال شامل داروها و مشاوره روان‌درمانی است تا علائم بهبود یابند و کنترل شوند. در بسیاری از موارد، افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا نیاز به حمایت از خانواده بیش از سایر موارد احتیاج دارند.

بیشتر بخوانید: اختلال دو قطبی چیست؟